VÅRENS SMYKKETRENDER

 

La deg inspirere av smykketrendene som dominerte moteukene.

Trendene spenner seg fra yndige perler til røffe 80-tallsformer og animalske eller kroppslige fasonger. 

Modellbilder: Vogue

Assymmetrisk ørepynt

Flere ulike varianter av assymmetri var å se på catwalken for denne sesongen. Flere motehus viste frem ulike looks der modellene bar én hengeørepynt i kombinasjon med en enkel, kort ørepynt i det andre øret. Andre motehus viste frem kombinasjoner av ulike hengeørepynt, eller såkalt "mix and match". 

Av merkene du finner hos oss, er det nok Ole Lynggaard Copenhagen som har det største utvalget på denne fronten. Merket har relativt nylig lansert kolleksjonene "Shooting stars" og "Blooming", hvor nettopp ørepyntene er i fokus. Her kan man kjøpe faste ørepynt (såkalte "earstuds") og henge på ulike vedheng. Det tøffeste synes vi er om du våger å bare bruke ett vedheng. Høsten 2017 lanserte merket også noen alternativer i sølv. 

 

Klikk for større bilder.

Animalske smykker

Yndige sommerfugler som Bottega Veneta eller savannedyr som Chloé? Uansett hva du liker best er det trygt å bære motiver fra dyreriket denne sesongen. 

Danske Ole Lynggaard Copenhagen tilbyr håndlagde smykker i 18 karat gull eller sterling sølv med flere ulike motiver fra dyreriket. Blant favorittene finner vi kolleksjonen "Snakes", som ble designet i anledning merkets 50-årsjubileum i 2013. Merket er også godt kjent for dine vakre sommerfugl-smykker, samt den ikoniske elefanten som ble relansert i 2016. 

 

Klikk for større bilder.

80-tallsformer

Om du trodde vi var ferdige med 80-tallet må du tro om igjen. Mange 80-tallsformer var å se i ørene og rundt halsen til modellene under moteukene. Særlig la vi merke til Giambattista Valli som hadde fokus på kroppslige fasonger.

Kunne dette vært noe for deg? Da anbefaler vi deg å ta en tur innom oss når nyhetene fra Bjørg Jewellery ankommer i april 2018. Kolleksjonen er nemlig preget av nettopp kroppslige fasonger som lepper, øyne og kropper formet som bokstaver. Vi digger at Bjørg er så moteriktig - noe som kanskje forklarer hvorfor smykkene er å se på så mange motebloggere rundt om i landet vårt. 

 

Klikk for større bilder.

Klare smykkestener

Hos Chanel var catwalken dominert av transparente stener og andre detaljer som for eksempel hatter. Vi la imidlertid merke til at det har sneket seg inn litt fargede stener her og der. Særlig lekre synes vi de store, blå ørepyntene var. Velger du gjennomskinnelige stener, er du nok sikret å være "trendy" denne våren uansett hvilken farge du faller for. 

Av nyere smykkekolleksjoner hos oss med nettopp slike stener, finner du "Savannah" fra Georg Jensen. Denne kolleksjonen produseres i 18 karat gull eller sterling sølv med ulike edelstener. I sølv får du smykkene med bergkrystall, topas, ametyst eller røykkvarts, mens i gull kan du velge mellom citrin og røykkvarts. 

 

Klikk for større bilder.

Perler

Ikke alle detaljene på moteuka var store og vågale - det var også en rekke klassiske perlesmykker å se. Enten du velger å bære et klassisk perlekjede rundt halsen eller er mer vågal med assymmetrisk ørepynt, kan du være trygg på at perlene hører våren 2018 til. 

Vi har en rekke perlesmykker i butikken, både i sølv og gull. Fra Ole Lynggaard Copenhagen finner du perler i ringer, kjeder og stilige assymmetriske ørepynt. Georg Jensen tilbyr mer klassiske smykker i form av enkle anheng, ørepynt, armringer og ringer. Efva Attling har nydelige, yndige kolleksjoner som "My little pearl" eller tøffere varianter som "60s pearl". I tillegg pryder hvite perler mange av smykkene hos Susanne Friis Bjørner. 

 

Klikk for større bilder.