Slik bestiller du NTH-ringen

Foto: Synlig Design og Foto AS

 

Vanlige spørsmål:

Når kan jeg bestille NTH-ringen?
Du kan bestille NTH-ringen når det passer for deg – til og med før du har fullført studiet. 

Hvordan bestiller jeg NTH-ringen?
Bestilling kan gjøres i butikk, i bestillingsskjemaet på siden her, over telefon eller per e-post til siving@gullsmeddahlsveen.no

Hvem kan bestille NTH-ringen?
Vi har ingen oversikt over hvilke studier ved NTNU som kvalifiserer for kjøp av NTH-ringen, da det er NTNU som avgjør dette. Du må derfor kontakte universitetet for å motta informasjon om hvorvidt du har rett til å bære ringen eller ikke. 

Hvilke opplysninger behøver dere ved bestilling?
Ved bestilling ber vi deg oppgi navn, adresse, telefonnummer, epostadresse og ringstørrelse. I tillegg behøver vi å vite hvilken linje du har gått på ved NTNU/NTH samt hvilken dato du skal fullføre studiet, eller har fullført studiet. Det er mest vanlig å oppgi den datoen du tror at du kommer til å levere masteroppgaven om du ikke har fullført studiet ved bestilling. Oppgi gjerne også om ringen skal hentes i butikk eller sendes per post. 

Når kan jeg hente NTH-ringen min?
Ringen er klar for henting i butikk når du har levert masteroppgave og fått utlevert rekvisisjon fra NTNU.  Merk at den ikke kan hentes før datoen vi har lovet ringen ferdig. Normalt mottar du en SMS når ringen ligger klar for henting i butikken. I perioder med stor pågang har vi ikke alltid kapasitet til å sende SMS til alle. Ringen skal uansett være ferdig den datoen du har fått oppgitt fra oss. 

Hvor lang er leveringstiden?
Normalt leveres NTH-ringen omtrent to uker etter bestilling. Vi tar imidlertid også imot hastebestillinger når det er tilstrekkelig kapasitet på verkstedet. I enkelte perioder er det stor etterspørsel på NTH-ringen. Dette gjelder spesielt månedene mai og juni. Om du fullfører studiet i denne tidsperioden og ønsker ringen levert samtidig, anbefaler vi at du bestiller tidligere. 

Hvilken finger skal NTH-ringen være på?
Det mest vanlige er å bruke NTH-ringen på venstre ringfinger. Du velger selv hvilken finger du vil ha ringen på. Oppgi gjerne ved bestilling hvilken finger du skal ha ringen på.

Hvordan måler man ringstørrelsen sin?
Vi oppfordrer deg til å komme innom oss i butikken for å ta korrekt ringmål. Bor du utenbys, kan du gå innom en gullsmed og ta et vanlig såkalt «flatt ringmål». Ringen skal sitte godt på fingeren, men ikke så stramt at du mister følelsen eller har vanskelig for å ta den av deg. Merk at fingrene kan variere i størrelse for eksempel som konsekvens av at du er varm eller kald på hendene, om du nylig har vært i fysisk aktivitet, om du har inntatt salt mat eller om du nettopp har reist med fly. 

Hva menes med «NTH-ring registeret»?
NTH-ring registeret er en oversikt over samtlige NTH-ringer som er produsert hos eller for Gullsmed Dahlsveen AS fra 1928 frem til i dag. Registeret begynner med ring nummer 1, som ble produsert av gullsmed Ola Dahlsveen da han i sin tid drev forretningen. Vi benytter registeret for å lagre informasjonen om deg, sammen med serienummeret på ringen. Dette gjør vi blant annet for å forenkle prosessen ved en eventuell gjenbestilling av ring, og for å kunne spore eier av eventuelle tapte ringer. 

Hvorfor sier dere fortsatt "NTH-ringen"? 
NTH-ringen, NTNU-ringen, Siving-ringen, Sivilingeniørringen, Høiskoleringen... kjært barn har mange navn. Navnet henger igjen fra gammelt av; det er noe nostalgisk og tradisjonelt over det. At vi ikke har døpt den om, er en følge av at ringen har blitt kalt det samme så lenge at det føles unaturlig å kalle den noe annet enn NTH-ringen. Uansett hvilket navn man velger å bruke, viser den tilhørlighet til det som i dag heter Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet. 

Kan jeg kjøpe ringen som gave?
Ja. Ringen kan kjøpes som presang til noen som har fullført eller skal fullføre studier som kvalifiserer for kjøp av NTH-ringen. Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg å løse dette på best mulig måte.

Kan dere sende ringen?
Ja. Mot et tillegg som dekker porto, sendes NTH-ringen med Norgespakke eller med rekommandert sending om ønskelig. 

Har jeg bytterett på NTH-ringen?
Ja, våre vanlige regler om bytterett gjelder også for NTH-ringen. Dersom ringen ikke passer deg når du skal hente den, får vi produsert en ny ring i rett størrelse til deg. Har du kjøpt ringen over telefon, over nett eller per e-post, gjelder de alminnelige reglene om fjernkjøp i angrerettsloven. Dette medfører at du har 14 dagers angrerett for kjøpet ditt. Angrerettskjema skal være vedlagt når du mottar pakken i posten. Om det mot formodning ikke er vedlagt, ber vi deg ta kontakt med oss. 

Ved øvrige spørsmål, vennligst ta kontakt med oss på:

E-post: siving@gullsmeddahlsveen.no
TLF: 73 52 58 06

Bestillingsskjema:

Fyll ut feltene i skjemaet og klikk "send" for å bestille NTH-ringen. Merk at studielinjene listet opp i menyen kun omfatter de femårige studieprogrammene. Finner du ikke ditt studie, velg "annet" og spesifiser hvilken linje du går under "andre opplysninger". 

Du mottar en bekreftelse på bestillingen så snart vi har anledning.